Culture Change

Waarom is het toch zo lastig om de cultuur van een organisatie te veranderen en lopen pogingen daartoe nogal eens vast in (verborgen) weerstanden? Wil jij leren hoe je een cultuur wel succesvol kunt veranderen, speel dan dit spel: je leert dat gedrag vaak een logisch antwoord is op de eisen die de omgeving stelt, wat de drivers van organisatiecultuur zijn en welke interventies tot een succesvolle cultuurverandering leiden. Dit spel is beschikbaar vanaf 1 april 2020.

In het spel  Culture Change nodigen we jou uit om voor een middag in de huid van een cultureel antropoloog te kruipen: je observeert het gedrag van mensen in het bedrijf ‘FlyAway’. Op het eerste gezicht lijkt het gedrag soms wat vreemd of zelfs grappig, maar als je verder kijkt  ontdek je dat veel gedrag een logisch antwoord is op de eisen die de omgeving stelt. Je leert de drivers van organisatiecultuur kennen en doet interventies om de cultuur in de gewenste richting te veranderen. Daarbij ontdek je op welke manier ongeschreven regels een rol spelen, dat cultuurverschillen binnen een organisatie juist heel nuttig kunnen zijn en hoe je valkuilen vermijdt. Wie de meest effectieve interventies doet, wint het spel!

Kort en bondig:

  • Culture Change draait om het herkennen van verschillende culturen binnen organisaties, de drivers daarvan en het doen van effectieve interventies
  • Doelgroep: afdelingen/teams die een cultuurverandering tot stand willen brengen
  • Aantal deelnemers per sessie: 6 – 12  (bij meer dan 12 betrokkenen verdelen we de groep over meerdere sessies)
  • Tijdsbesteding: een dagdeel per sessie
  • Beschikbaar per 1 april 2020