TopTeam

Met de een werk je veel makkelijker samen dan met de ander: jullie zitten op dezelfde golflengte en hebben genoeg aan een half woord om elkaar te begrijpen. En dat voelt heel comfortabel. Tegelijkertijd blijven sommige klussen liggen, omdat jullie daar minder goed in zijn en minder lol uit halen. En toch moet ook dat werk gebeuren. Het goede nieuws is: er is vast iemand te vinden die daar wel heel goed in is en voldoening uit haalt. Het minder leuke nieuws is dat de samenwerking met deze persoon misschien wat minder comfortabel voelt. En toch heb je elkaar nodig om de klus te kunnen klaren.

In de game TopTeam stellen jullie het ideale team samen om een nieuwe projectruimte in te richten. Daarbij gaan jullie op zoek naar de kandidaten met de beste kwaliteiten voor een aantal zeer uiteenlopende werkzaamheden.

Na het spelen van de game gaan we aan de slag met jullie eigen kwaliteiten en gaan jullie elkaar feedback geven: wie is volgens jullie nou echt een kei in creativiteit? En wie is het meest analytisch? En wie kan je altijd om hulp vragen? De exacte invulling van dit programmaonderdeel is afhankelijk van wat er bij jullie speelt en is dus altijd maatwerk. Wat we je wel vast kunnen vertellen is dat ook dit onderdeel interactief is en ieders betrokkenheid vraagt. We sluiten het programma gezamenlijk af.

Jullie gaan naar huis met meer inzicht in en waardering voor je eigen kwaliteiten en die van je collega’s. Ook krijgen jullie concrete ideeën over hoe jullie het werk zo kunnen verdelen dat iedereen tot zijn recht komt én jullie als team betere resultaten neerzetten.

Kort en bondig::

  • TopTeam gaat over het onderscheiden van teamrollen, het beter herkennen en benutten van de kwaliteiten in het team en het geven van feedback.
  • Doelgroep: team of afdeling
  • Aantal deelnemers per sessie: 6 – 18
  • Tijdsbesteding: een dagdeel per sessie